Jul uden sul - bevar julehumøret og nyd julen uden ekstra kilo

Nov 23, 2023
JUL UDEN SUL
 
Her er mine bedste råd til hvordan du kommer gennem julen uden at tage kilo på.
 
1. Hold fast i din daglige træning
 
Bare 10 mins træning om dagen gør en kæmpe forskel for dig. og vælger du trapperne i stedet for elevatoren, cykler eller går ned og handler samt bevæger dig de 10.000 skridt om dagen, så bliver det langt nemmere for dig at undgå ekstra sul til jul. 
 
På min site laver jeg  en månedsplan med træning du kan følge, så du ved du får bevæget dig. Du kan også træne selv - bare du får det gjort, for det har stor betydning for din krops fedtforbrænding at du styrke- og konditionstræner. Ligeledes har det en betydning for hvor fast du er i huden. 
 
Så bevar din træning i december måned, så du rammer nytåret uden en masse kg du skal af med. Det hjælper jeg dig dog også gerne med. 
 
2. Bliv medlem af den hemmelige klub.
 
Alle mine coaching klienter kender den hemmelige klub. Den hemmelige klub er alle os der står op om morgenen og får “overstået” træningen som det første. Træningstøjet lægges klart aftenen før, og så hopper du bare ned i det og får det gjort uden at tænke over det - just do it!. Så vi du føle dig lidt foran og have plus på kontoen - fysisk og mentalt. 
 
Og lad være med at bank dig selv i hovedet, hvis det glipper en dag. Nobodys perfect, men i den hemmelige klub er vi pretty close.
Jeg træner ofte på tom mave og tager min morgenmad/brunch bagefter. Behøver du en banan og en kop the/kaffe eller lign er det også fint, men prøv at prioriterer det som det første at du får trænet, og vent evt. med at åbne mails, før du er færdig, så er risikoen for at du stadig stå med træningstøjet på om aftenen, langt mindre
 
3. Få en større viden - det vil hjælpe dig på længere sigt
 
Det er vigtig du ved hvad du propper i munden, for hvis du gerne vil bevare din krop eller smide nogle kilo, så er det kalorierne der er vigtige. 
 
Vi ved godt at december måned med juleguf indeholder rigtig mange kalorier, som vi lige skal orientere os i, hvis ikke kiloene skal sætte sig. 
 
Samtidig tror vi ikke en lille bolle med ost og en Cafe latte er så slem, men 3 gange af dem om dagen og du har faktisk indtaget alle kalorier for hele dagen, hvis ikke du træner. 
 
Inde i mit sundhedsunivers kan du finde ud af hvor mange kalorier du har brug for hver dag, så du ikke kommer i kalorieoverskud i december. 
 
Hvis jeg fx napper en pose marcipansnitter (500 kalorier), som jeg elsker i december, så ved jeg godt at jeg skal høste kalorierne et andet sted, og springer måske derfor et måltid over eller napper en times træning ekstra for ellers sætter snitterne sig.
 
4. Få mere energi og overskud
 
Energi og overskud er ikke noget vi bare har - det er noget vi selv skal skabe og her i julen har vi ekstra brug for det, så sug al det ind du kan af postive oplevelser, for det giver dig energi. 
 
Hyggeligt samvær med gode mennesker giver energi
Oplevelser som er sjove, spændende, hyggelige, tankevækkende - giver energi
En frisk gåtur/løbetur i skoven giver energi
 
Og sådan kan jeg blive ved
 
Du ved dog bedst selv hvad der fylder dig op og giver dig ekstra energi. Det er en god ide at dyrke det noget mere i en tid hvor der også bliver drænet en masse energi. Så tjek dit energibarometer hver dag og fyld det op, så du har energi, overskud og et friskt positivt mindset.